Kategorier
DIY

DIY: Provrörsvas i miniatyr

DIY: Provrörsvas i miniatyr | Matildigt
DIY: Provrörsvas i miniatyr | Matildigt DIY: Provrörsvas i miniatyr | Matildigt DIY: Provrörsvas i miniatyr | Matildigt

Temat på månadens kreativa utmaning från Monthly Makers är miniatyr. Som jag har kämpat med att skapa något på detta tema. Jag vet inte hur många gånger jag rotade igenom allt mitt pysselmaterial och alla våra gömmor här hemma utan att hitta en enda sak som kunde beskrivas med ordet miniatyr.

Jag vill ju huvudsakligen göra saker som jag har nytta av men jag kom inte på en enda sak i miniatyr som jag behöver ha. Idéer till prydnadsaker kom jag på i överflöd men jag vill ju att alla prylar jag fyller mitt hem med ska ha en funktion. Plötsligt insåg jag att jag faktiskt behöver små vaser till mina sticklingar.

Någonstans tyckte jag mig ha sett en glastub innehållandes pärlor, en tub som påminde lite om ett provrör i miniatyr. Efter att ha letat fram det kom nästa utmaning; att hitta något att ställa provröret i. Jag ville egentligen ha en industriell mutter men det fanns ingenstans att hitta. Så då fick jag gå på min näst bästa lösning; att såga itu en träpärla med ett hål stort nog att rymma röret. Att försöka såga itu en tjock träpärla med hjälp av en slipplatta på en Dremel fick mig dock att inse att jag kan behöva investera i en såg för detaljarbeten snarast möjligt…

Det var berättelsen hur min provrörsvas i miniatyr kom till. Betydligt finare än att låta sticklingarna stå i snapsglas kan jag lova! Jag har ett litet provrör kvar och det funderar jag på att hänga upp någonstans med hjälp av ståltråd inspirerad av Stina som också använde sig av provrör i miniatyr till månadens utmaning. Nästa projekt blir att göra en stående vas av det stora provröret med. Drömmen är denna fina provrörvas tillverkad av Emelie.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

27 svar på ”DIY: Provrörsvas i miniatyr”

Verkligen! Provrör är ju galet snygga inslag i inredningen. Länkkärlek! <3 Din skapelse var för fantastisk för att inte länka till! 😉

Svara

Så fint, gulligt och användbart ändå ju 🙂 Känner igen det där med sticklingar i snapsglas. Alltid och överallt. Men jag har lite smått börjat fylla på mitt förråd av minivaser och det är ju så mycket finare!

Menåh, så fiffigt ju! Jag har massor av såna där rör med pärlor i – vilket himla fint återbruk av dem 🙂 Och så smart med en träpärla som stomme, även om det vore kul att se en mutterupplaga i framtiden!
Kan förresten meddela att jag, inspirerad av dig, satt tre avokadokärnor i jorden! Det har hänt absolut ingenting med dem men jag försöker ha tålamod 🙂

Åh, spännande! Ja, tålamod kommer man långt med när det gäller odling. Hoppas på att få ta del av deras utveckling så småningom 😀

Svara

Vad glad jag är att du kom på något till slut! och så fint det blev också! Men haha alltså det där att allt ska ha en funktion, jag skulle behöva slänga SÅ mycket grejer då hehe.
Jag kör på William Morris metod: “Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.”

Jag kör på att bara ha saker som är BÅDE användbara och vackra 😉 Annars skulle jag samla på mig prylar till den grad att jag inte får plats själv i min lägenhet.

Svara

Åh va fint! Tyckte miniatyr lät som ett jättesvårt tema just för att jag också låser mig vid att det helst ska ha någon funktion! Men vasen blev ju superbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *