Kategorier
DIY Recept

Eget vaniljextrakt – Tre månader senare

Gör eget vaniljextrakt | Matildigt Gör eget vaniljextrakt | Matildigt

I januari gjorde jag eget vaniljextrakt. Här kan du läsa mer om det och se beskrivningen på hur du gör eget vaniljextrakt. Det skulle vila i tre månader och nu har dessa månader passerat. Den stora frågan är; blev mitt hemmagjorda extrakt lika bra som extrakt köpt i affären?

Det blev precis hur bra som helst! Jag känner andra som gjort eget vaniljextrakt och var därför trygg med tanken på att det skulle bli bra, men samtidigt vet man ju aldrig riktigt eftersom slutresultatet kan påverkas av många olika faktorer.

Jag var lite rädd för att alkoholen skulle “smaka igenom”, men det har jag inte råkat ut för hittills. Det smakade gott i både muffins, gröt och smoothie. Normalt sett använder jag ungefär ett kryddmått vaniljpulver i mina smoothies, men med extraktet behövdes bara två små droppar. Tips för dig, precis som jag, som förbrukar vaniljpulver på löpande band!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”Eget vaniljextrakt – Tre månader senare”

Spontan tanke; vad tror du om att göra något motsvarande med saffran? Såg nåt som hastigast i december på en av bakprogrammen (tror den franske bagaren..?) om att en samlade saffran när det såldes billigare o gjorde något.. Slags koncentrat liksom..

Tack för peppig blogg!!

Det bör gå fint! Jag läste att i princip alla kryddor ska fungera då alkoholen gör så att smakerna förstärkts. Använder man pulver får man nog bara ta och sila bort det när extraktet är klart 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *