Kategorier
Hemma

Opal & Strå

Idag gör jag inte många knop. Efter att ha stressat nonstop i ett par månader på grund av tidskrävande kurser har jag plötsligt ett par dagar ledigt mellan inlämningarna. När man äntligen är ledig vill man ju passa på att göra allt det där man prioriterar bort under de intensiva perioderna. Men jag njuter verkligen inte av att vara ledig, istället blir jag helt förlamad. Sitter i soffan och kan inte förmå mig att göra en enda sak. Efter ett par timmar börjar jag alltid ifrågasätta om det är något fel på mig; varför orkar jag ingenting? Men jag antar att det är välbehövligt.

Först igår, den tredje lediga dagen, tog jag tag i mig själv. Jag promenerade bland annat till färgaffären och plockade på mig ett gäng färgprover. Vi har under en tid funderat på att flytta till en större lägenhet för att få mer utrymme, men någonting skavde i mig när jag tänkte tanken på att flytta. Till sist bestämde vi oss för att sluta leta lägenhet aktivt och istället lägga lite tid, pengar och energi på att ändra om i vår nuvarande lägenhet för att få den att kännas mer trivsam.

Först ska vi måla om i hallen. Vår hall är lång och smal med väldigt lite ljusinsläpp. Det i kombination med mörkgrå väggar gör att hallen alltid är kolsvart. Efter att ha tittat in hos en av grannarna där hallen var helt vit började jag föreställa mig hallen i en ljus gråbeige nyans. Vill att hallen ska kännas varm och inbjudande. Jag ska nog grubbla lite till innan jag bestämmer mig, men det kan bli färgen Opal från Beckers som vi målar om hallen med.

Och så köket. Som jag har retat mig på tapaten under dessa två år vi har bott här. Det småplottriga mönstret gör att köket upplevs som mycket mindre och ger ett rörigt intryck. Istället vill jag ha en mild grågrön färg. Just nu lutar det åt färgen Strå från Beckers som är lite som en modernare version av ett lindblomsgrönt kök. Därefter ska ett loppisfyndat och ommålat vintrinskåp upp på väggen där vi kan förvara några av våra finaste glas och kanske får ett gäng glasburkar flytta från skafferiet till en hylla på väggen.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Opal & Strå”

Åh, det finns ju nästan inget bättre än att få gå och klura och sen ta del av resultatet när en väl bestämt sig för att måla om / renovera. Ska bli roligt att få se vad ni landar i 🙂

Så spännande med nya färger. Ser fram emot att få se slutresultatet sen. Och jag känner igen mig i det där med att en inte orkar någonting alls. Jag kan också bli helt apatisk och bara titta fast jag vet att nu när jag är ledig borde jag göra detta och detta. Men antar att det betyder att en verkligen behöver den vilan.

Svar: Vet du, jag brukar också vara ganska dålig på att kommentera faktiskt haha. Följer ju dig via bloglovin’ och läser allt du skriver också <3 Tycker du jag är klok? Tack snälla, fina fina du! Ja men det blir liksom så, ett annat tempo på landet, andra behov och det ytliga försvinner liksom – man mår så himla himla gott av det! Jag förstår att det måste vara riktigt jobbigt, har du planer på att flytta ut till naturen i framtiden? Ja men jag tror du är duktig med din konsumtion! Minns inte heller när jag senast konsumerade sådär mycket på en gång, visst är det skönt att inse hur man ändrats och utvecklats? kram och trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *