Kategorier
Odling

Balkongodlingen i april

Nu är vi mitt i april och odlingarna växer på i rasande takt. Jag påtar i mina små Ikea-hacks till växthus varje dag; planterar om, sätter fröer och vattnar. Som vanligt när man gör någonting dagligen så är det lätt att man blir blind för framstegen för just nu känns det som att allting växer så långsamt. Men jämför man med balkongodlingen i mars så har allt verkligen vuxit på i en rasande takt.

Här har vi chilin nu i april. För en månad sedan hade karaktärsbladen precis tittat fram och nu är det dags att börja toppa dem. De har vuxit på ganska bra ändå! Egentligen hade jag bara tänkt ha tre sorters chili, men det kan ha råkat bli som så att jag bytte till mig ganska många fröer så nu har jag nog mellan nio till tolv sorters chili här. Hoppas på en massa underligt formade chilisar i fina färger.

Precis efter att jag publicerade inlägget i mars satte jag squash och såhär stora är de redan efter en månad. Rangligheten kommer nog att räta till sig så snart de får större krukor och lite mer dagsljus, men ärligt talat var jag inte beredd på att de skulle växa så fort. Har sett att plantorna blir ganska yviga så jag är är smått livrädd att plantorna kommer att ta upp exakt hela min balkong. Tur att vi har landet som nödlösning ifall de inte får plats på balkongen.

Tomaterna växer på också. När man tänker på att de om några månader kommer vara över en meter höga så känns det onekligen som att de växer långsamt, men samtidigt hade de knappt fått sin karaktärsblad i mars så de har ändå vuxit flitigt under den senaste månaden. Det är dock några som sackar efter där på bakre raden. Egentligen var det skott som skulle rensas bort men av någon anledning fick jag för mig att spara på dem ändå, trots att de är lite långsamma. Ju fler tomater desto bättre!

Sist men inte minst har vi bönor och ärtor. Här är bara en bråkdel av alla plantor jag har odlat upp. Planerar att klä in hela balkongen med slingrande baljväxter så att man bara kan gå ut och ta sig en näve grönt godis precis när som helst. Precis som med squashen var jag inte beredd på att bönorna skulle skjuta i höjden så snabbt, men de får växa på så får jag försöka trolla fram ett bra förvaringsutrymme här hemma i takt med att de växer.

Det var balkongodlingen i april det. Längtar så himla mycket tills det blir så pass varmt ute att jag kan börja placera ut alla växterna på balkongen och komma på finurliga förvaringslösningar för alla plantor. Känslan att ingenting växer är oerhört frustrerande, men jämför man detta inlägg med balkongodlingen i mars så har allting verkligen vuxit på i en rasande takt. Måste lära mig vara lite mer tålmodig tror jag!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

7 svar på ”Balkongodlingen i april”

Jo, de älskar framförallt chili, bönor och squash. Här hade jag Titus under uppsikt så då gör han inget, men vänder jag ryggen till så tar han en tugga. Olydiga små djur! ;D

Svara

Jag upplever det också som så! Undrar vad det beror på? Här har vi haft väldigt lite vårsol hittills, det kanske kan bero på det?

Svara

Ååh jag blir så jäkla lycklig av dina odlingsuppdateringar alltså, varm och lugn i hela själen! Plus att du inspirerar mig till att sätta en massa andra spännande sorter jag inte odlat förr 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *