Kategorier
DIY

DIY: Spaljé av grenar

DIY Spaljé av grenar | Matildigt

Temat på månadens Monthly Makers är våren. Jag älskar våren! Men vad skapar man på temat? När vi rensade bort gamla livlösa buskar på landet insåg jag att de bortrensade grenarna var alldeles raka och helt perfekta att göra en spaljé av. Under hela våren lägger jag ner otaliga timmar på att pyssla om mina odlingar, så att då skapa en spaljé till dem att klättra på passar verkligen in på temat.

DIY Spaljé av grenar | Matildigt DIY Spaljé av grenar | Matildigt

Det är väldigt enkelt att göra en spaljé av grenar. Jag la ut grenarna efter den form jag ville ha på min spaljé och sedan knipsade jag av dem i lagom långa bitar. Därefter tog jag en bit bomullssnöre och knöt ihop alla grenarna med varandra. Sedan var det klart! Här kan man ju leka loss hur man vill och skapa ett vackert mönster av grenarna, men jag körde på klassiska rutor för det tycker jag är fint.

DIY Spaljé av grenar | Matildigt DIY Spaljé av grenar | MatildigtDIY Spaljé av grenar | Matildigt

Såhär blev den färdiga spaljén. Mina bönväxter är inte jättehöga än, men de har blivit rangliga på grund av för lite dagsljus så de behöver något att luta sig mot för att inte gå av. Tror det kommer bli ännu finare sedan när de har blivit höga och yviga nog att fylla ut hela spaljén.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

19 svar på ”DIY: Spaljé av grenar”

Underbart bidrag! Precis sådär gör jag (fast i större skala) för mina ärtor ute i trädgården också. Smidigaste och billigaste sortens lösning 😀

Kanske en udda kommentar men jag måste bara berätta hur spot on din redigering har varit på sista tiden. Vårigt, lätt och ljust. Är enormt trött på murriga dämpade toner som alla bloggar kör med just nu. Du ger mig vårfeelings! Keep up the good work!

SÅÅÅ fint!!!! Sorgen att jag inte odlat något som behöver växa på spaljé! Är det för sent att odla bönor nu?
Kan däremot med glädje meddela att alla mina tre avokadokärnor (som jag planterade inspirerad av dig) har grott och likaså mina 27 paprikafrön och alla sex citronkärnor 😀

Nix, det är perfekt tid för bönor nu. Hade jag vetat att de växer värre än ogräs hade jag väntat och satt dem först nu vid månadsskiftet för de skenar verkligen iväg helt okontrollerat, perfekt för spaljén med andra ord 😉 Hurra för framgångarna med odlingarna!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *