Kategorier
Vardag

För mycket av det goda

Någon gång under hösten blev jag lite trött på Instagram. Då och då laddade jag upp någon bild bara för att, men för det mesta öppnade jag inte ens appen. Trots att jag följde alla dessa konton med magiska fotografier och förundrades varje gång jag scrollade igenom mitt flöde så blev jag inte inspirerad till att själv ta fina bilder.

För någon månad sedan, när vårsolen började skina och ljuset hittade in i lägenheten, började inspirationen sakta smyga sig på. Trots att det fanns mycket som jag verkligen ville dela med mig av så var det någonting som skavde. Jag förstod det inte själv just då, men all denna inspiration från andra instagrammare i ett och samma flöde blev ett stressmoment i min vardag. Ett stressmoment för mycket.

Det var aldrig sinande fotografier på läcker mat, vacker natur och tjusig inredning. Vad ger det mig att se vacker natur i mitt flöde egentligen? Jo, stress över att jag inte har tid till att själv utforska naturen så mycket som jag önskar. Jag avföljde varje konto där jag egentligen inte ens hade ett ansikte på personen som låg bakom kontot. Det blev för mycket av det goda.

I skrivande stund följer jag 171 konton. Den bästa blandingen av vänner, bloggvänner, härliga personligheter och konton som inspirerar mig utan att få mig att känna prestationsångest. Det är precis det här jag tycker är så tråkigt med Instagrams kommande uppdateringar om alla rykten besannas; att det plötsligt är prestation som styr hur ditt flöde ser ut. Jag som bara vill hänga lite med alla som jag följer och se vad de har för sig. Då är jag som mest pepp på Instagram.

Vill du hänga med mig på Instagram så hittar du mig under precis samma namn där som är i bloggen, matildigt.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”För mycket av det goda”

Försöker också downsizea mina konton i sociala medier lite, märker att det är lätt hänt att det upptar för mycket av ens tid och uppmärksamhet. Får jag fråga vad du använder för filter på instagram? Så fina färger och fint ljus!

O4 och A6 är de filter i Vsco-appen är de jag oftast använder. Gillar att hålla mig till en neutral färgskala och ändrar mest på exponering, skugga och högdagrar för att få till en redigering som “känns” bra 🙂 Tack förresten!

Svara

hallå, vad fint att mitt konto får vara en av dem, du inspirerar mig så himla mycket kring det du gör/publicerar. Alltså detta med ramslök förövrigt, kunde inte sluta glo efter det sist jag var ute och gick haha! Hoppas på att få hitta någon gång, lät så gott! :’) ha en fin vecka!

Men klart – du är en av mina favoriter med ditt fantastiska flöde av fina foton! Hoppas du hittar ett gäng så du får känna den fantastiska smaken! Ha en fin helg <3

Svara

Jag rensar hela tiden bland de jag följer då det är alldeles för mycket, och det är väldigt skönt. Instegram för mig är lite som en förlängning av bloggen, fast med lite mindre fokus på business – jag vill också hänga med härliga människor 😀

Minns inte om jag följer dig *kollar upp* Det gjorde jag inte! O: Men det gör jag strax 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *