Kategorier
Hemma

Före och efter-bilder på hallen

För ett par veckor sedan berättade jag att vi tänkte måla om i lägenheten för att få den lite mer trivsam. Under påskhelgen fick vår hall den välbehövliga makeovern, och vilken skillnad det blev! Dessvärre bestämde sig min kamera med vidvinkelobjektiv (vilket krävs för att få med hela hallen på bild) lägligt nog för att sluta fungera minuten innan jag skulle ta före-fotografierna på hallen. Därför kommer här ett gäng halvt gryniga fotografier direkt från telefonen. Åh, sånt här kan ge mig så mycket ångest alltså… Vill att bilderna ska hålla hög kvalitet här i bloggen, men för denna gång får dessa bilder duga.

Före ommålningen var väggarna mörkgrå vilket gjorde att hallen var konstant mörk. Det kändes verkligen som att gå genom en grotta på kvällarna. Dessutom hade personen som målade väggarna gjort ett så galet dåligt jobb att det var grå färg på dörrkarmar, lister, lysknappar… ja, överallt där väggfärgen inte ska vara. En mardröm för en perfektionist som mig. Jag hade inte ens lust att försöka inreda hallen fint på grund av hur deppig den var.

Efter att ha gjort ett rejält grundarbete så att alla lister återigen är vita har hallen numera en ljus beigegrå färg i en väldigt varm ton. Plötsligt känner man sig välkomnad hem, till skillnad från tidigare när man knappt såg någonting när man kom in genom ytterdörren för att ögonen behövde vänja sig vid mörkret. Nu saknas bara en fin matta och ett par tavlor på väggen över skåpet så är jag mer än nöjd med hallen. WC-skylten lär ryka också, om jag lyckas lista ut hur tusan man får bort limmet… Jag är så glad att vi äntligen tog tag i det här. Hallen är en dröm i jämförelse med tidigare!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Före och efter-bilder på hallen”

Det blev så mycket ljusare och finare! Det gör sådan enorm skillnad faktiskt, vi har en ganska mörk lägenhet överlag och hade tidigare gula väggar, men nu är det är vitt så är det såå mycket ljusare! Kul att båda katterna är med på varsin bild 🙂 🙂 🙂 🙂

Haha, ja, de där små liven är då alltid mitt framför kameran! Färg gör sådan skillnad, kan tänka mig att det blir ännu större skillnad om lägenheten är mörk överlag!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *