Kategorier
Skönhet

Rasullera som naturlig ansiktsrengöring

Inlägget innehåller annonslänkar

Rasullera som ansiktstvätt och ansiktsmask | Matildigt Rasullera som ansiktstvätt och ansiktsmask | Matildigt

Rasullera är ett naturligt, miljövänligt och billigt alternativ till vanlig ansiktsrengöring. Den här leran är magisk, jag lovar! Jag har använt rasullera frekvent sedan de senaste månaderna och kan konstatera att jag aldrig mer vill vara utan en burk i mitt badrumsskåp. Att en lera skulle vara bättre än mina vanliga ansiktsrengöringar, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

Först och främst, vad är rasullera?

Rasullera, eller rasultvål som det också kallas, är en helt naturlig lera som innehåller helt naturliga tvålämnen. Den lämpar sig därför ypperligt som hudrengöring, ansiktsmask och hårschampoo. Leran påstås vara den mildaste tvålen som finns vilket jag verkligen kan skriva under på.

Varför är leran magisk?

Första gången jag använde leran som ansiktsrengöring kände jag mig nästan lite primitiv när jag stod där och masserade in ansiktet i ren lera. Det var ingen känsla av lyx direkt, men det är å andra sidan sällan man får en känsla av lyx från helt naturliga produkter. När jag sedan inspekterade min hy i spegeln efteråt blev jag häpen över resultatet. Jag tror aldrig jag har haft så rena porer – någonsin! Därefter har jag fortsatt använda leran som ansiktsrengöring morgon och kväll. Jag kan verkligen skriva under på att det här är den mildaste tvålen som finns, för min hy har nog aldrig varit såhär nöjd med en ansiktsrengöring tidigare. Ibland har jag även använt den som lite mer djuprengörande rengöring till kroppen och även där gör den ett perfekt jobb.

Användning

Innan det är dags att rengöra ansiktet plockar jag ett par lerbitar ut burken och lägger i en liten skål. Därfter häller jag över lite vatten och rör runt tills att leran löses upp och blir flytande. Sedan används leran precis som en vanlig ansiktsrengöring, men undvik att applicera den kring den känsliga hyn runt ögonen. Ibland låter jag leran sitta på tills att den torkar för att verkligen låta smutsen dras ur porerna, men oftast masserar jag bara in den noggrant och sköljer sedan av. Den färdigblandade leran kan förvaras i en tätförsluten burk i cirka en veckas tid.

Billigt och drygt

Mina rasullera är av märket Crearome och finns på bland annat Bodystore. En stor burk kostar ynka 70 kronor och kommer räcka i en evighet. Finns även som finmalet pulver. Om du, precis som jag, vill övergå till att använda naturliga produkter så hoppas jag innerligt att du ger rasulleran en chans.

Ett stort steg närmare en helt naturlig hudvårdsrutin

Först mirakeloljan och sedan mirakelleran – jag är på god väg till en helt naturlig hudvårdsrutin! Mitt långsiktiga mål är att enbart använda naturliga produkter, vilket dock är lättare sagt än gjort när man har evig problemhy med benägenhet till både finnar och eksem. Måste ha dragit en rejäl nitlott i genlotteriet alltså. Minsta lilla förändring och min hy sparkar bakut. Rasullera tog mig dock med storm då den omedelbart gillades av min känsliga hy. Jag kommer förmodligen inte att köpa en fabrikstillverkad ansiktsrengöring på lång tid framöver. Någon mer som använder eller har använt rasullera?

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Rasullera som naturlig ansiktsrengöring”

Har liknande hy som dig, har du undersökt närmre vad det kan bero på? Det kan ju bero på hormoner, mat, allergier… ja allt möjligt. Tråkigt att ha det så 🙁 Men tack för tips på lite mer naturliga produkter!

I mitt fall är det genetiskt och inte så mycket att göra åt såvida jag inte tar till läkemedel, vilket jag inte vill. Har bokstavligen testat allt som kan tänkas förbättra min hy, men kommit fram till att det mest handlar om att lindra besvären snarare än att få bort dem. Det som hittills har fungerat bäst är en rutin med rena oljor och milda rengöringar. Då håller hyn sig som lugnast. Minsta avvikelse från rutinen och det är som att börja om från noll. Hoppas du får bukt med dina problem och hittar en rutin som fungerar för dig. <3

Svara

Nämen! En till som tvättar ansiktet med lera. Trodde jag var ensam. =)
Skrev ju om min rasullera för bara några dagar sen (http://lugnochfin.se/mina-hudvardsrutiner/)
Jag kör på pulver, som jag blöter upp precis vid användning. Testade de där bitarna för rätt länge sen, men de var så himla svåra att lösa upp i vatten tyckte jag.
Håller verkligen med: det finns inget mildare och effektivare än rasul för ansiktet. Har kört samma rutin i över 7 år. =)

Åh, jag ska verkligen ta tag i detta nu och göra en liten beställning från Bodystore. (älska Bodystore!)
Jobbar mig igenom min sista slurk av Basiderm, sen ska jag prova rasullera. Tack för ett informativt inlägg! 🙂

Kanske är ett gammalt tips för dig, men måste ändå tipsa om devaz.se! Där finns både råvaror, och färdiga produkter. De renaste som finns att få tag på (de enda som finns som är godkända enligt Hardcore No Poo dessutom), och de är helt fantastiska! Jag har bland annat en schampo- och balsamtvål därifrån jag älskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *