Kategorier
Recept

Snabblagad pasta med gröna ärtor och näringjäst

Vegansk pasta med gröna ärtor och näringsjäst | Matildigt Vegansk pasta med gröna ärtor och näringsjäst | Matildigt

Idag stillade jag lunchtidskurret i magen med denna enkla pastarätt med gröna ärtor och näringsjäst. Rätten påminner ganska mycket om Pasta Alfredo i smaken, men med ärtor och näringsjäst istället för kött och parmesan. Denna gång toppade jag faktiskt med Violifes veganska parmesan också – lyxig värre!

Om du inte känner till näringsjäst så är det en torr variant av jäst. Det säljs oftast som flingor och har en ostliknande smak. Perfekt att använda för att få till ostsmak på pastasåser utan att använda sig av just ost. Näringsjäst innehåller dessutom en massa vettiga B-vitaminer med. Win-win på det! Näringsjästflingor finns att köpa i hälsokostbutiker, för den som är nyfiken och vill testa på.

Jag lägger alldeles för sällan upp matiga recept här i bloggen, och det beror främst på att jag främst gillar enkel mat som inte alltid är så fotogenisk. Comfort food vars enda syfte är att slevas in i munnen men där alla smaker sitter som ett smäck trots få ingredienser. Det här är en typisk sådan rätt. Hur du än slarvar med tillagningen för att du är vrålhungrig så blir det alltid dundergott. Alltid, jag lovar.

Givetvis är receptet veganskt. Om du också vill testa på min enklaste men godaste paradrätt, min Pasta Alfredo taste-alike, så kommer receptet här.

Vegansk pasta med gröna ärtor och näringsjäst | Matildigt

Snabblagad pasta med gröna ärtor och näringsjäst

Portioner: 1Tid: 15 min

Ingredienser

1 portion valfri pasta
1 vitlöksklyfta
1 dl vegetabilisk matlagningsgrädde
0.5 dl frysta gröna ärtor
1 msk näringsjäst
Salt, peppar
Valfritt: Riven vegansk parmesan

Gör såhär

1. Koka upp pastavatten och börja koka pastan enligt anvisning.
2. Hacka vitlöken fint. Hetta upp lite olja i botten av en kastrull och bryn vitlöken lätt.
3. Häll i matlagningsgrädden i kastrullen och låt puttra försiktigt på låg värme.
4. Häll i ärtorna, hälften av näringsjästen och kryddorna och fortsätt puttra på låg värme tills att pastan har kokat klart.
5. Lägg upp på en tallrik och strö resterande näringsjäst över maten.
6. Ät och njut!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *