Kategorier
Vardag

Vi har blivit med lantställe!
Vi har blivit med lantställe! Shit, så vuxet och konstigt det känns att skriva de orden. Här är några små glimtar från tomten. Grönskan har dock inte riktigt kommit igång än vilket gör att omgivande natur bara är brun. Men ändå, vi har ett eget landställe! Ett eget lantställe med en stor gräsmatta och en massa potential för framtiden.

När Timmy först berättade att han funderade på att köpa tomten fick jag smått panik. Först av allt så har jag alltid drömt om ett gammalt torp med en vildvuxen trädgård med äppelträd då det är i sådana miljöer jag har vuxit upp. För det andra så känns det som en väldigt vuxen och därmed lite smått läskig grej att ha ett lantställe att rå om och ansvara för helt själva (okej, jag vet att vi är vuxna sedan länge… men vissa vuxengrejer skrämmer mig ändå!). Efter att ha bollat idén fram och tillbaka så började jag landa i tanken. För Timmy var det kanske en mindre diskussion då vi har både hans pappa och hans moster som närmsta grannar.

Nu, efter att ha gått omkring på tomten med vetskapen om att den är vår att göra som vi vill med istället för att bara se den ur en besökares perspektiv så känns det bara väldigt spännande. Just nu har vi egentligen bara en gigantisk tomt och tre små hus som inte går att bo i. Vi badar inte direkt i pengar så det kommer att bli en hel del enkla lösningar till en början. Det är det som är så fantastiskt tycker jag; att det här stället kommer att växa fram över tid. Av första prioritet är, såklart, att slå upp ett par pallkragar så att vi kan komma igång med lite odlingar! En vettig människa hade kanske prioriterat husbyggandet så vi har tak över huvudet i sommar…

Det känns onekligen lite konstigt att posta det här inlägget. Jag har nog inte riktigt landat i tanken på att vi har eget ställe att rå om än. Att vi kommer säga “vi åker till landet” och åker till vårt eget ställe. Gissa min längtan efter lite värme, sol och grönska nu?!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

22 svar på ”Vi har blivit med lantställe!”

Åååh, jag pratade med min sambo bara häromdagen om att det skulle vara så fiiint att bara ha en liten stuga på landet att kunna åka ut till! Tror dock inte jag skulle palla av det comitment som det nu ändå innebär… Eh, och det skulle inte gå ihop ekonomiskt heller. Men det ser supermysigt ut och jag är helt sjukt avis!

Grattis! Det blir spännande att följa. Så kreativ som du är blir det säkert jättefint på en gång. 🙂

Så kul! Kan tänka mig att det känns overkligt. Det är ju verkligen en vuxensymbol mer än mycket, men därför också så otroligt kul! Grattis! Ser fram emot att följa dess framväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *