Kategorier
DIY

DIY: Snigelskydd till pallkrage

DIY: Snigelskydd till pallkrage | Matildigt DIY: Snigelskydd till pallkrage | Matildigt
DIY: Snigelskydd till pallkrage | Matildigt

På vårt lantställe ska det enligt våra grannar finnas mängder av hungriga sniglar som äter upp allting som odlas. Det finns mängder av olika slags snigelskydd att sätta på pallkragarna, men de är alldeles för dyra för att det ska vara motiverat för mig att köpa det som den snåljåp jag är.

Så istället tog jag en tur till Bauhaus och tittade lite på material som jag skulle kunna tänkas göra en DIY-lösning av. Där hittade jag den här listen av plast för halva priset mot vad ett snigelskydd för pallkrage skulle kosta. Jag sågade jag plastlisten i bitar lika långa som pallkragens kanter och skruvade dit längst med kanten. Och så var inbrottsskyddet mot sniglarna klart.

Än så länge har inga sniglar synts till så jag har inte fått se om det fungerar eller ej, men håll gärna era tummar för att det håller dem borta från mina odlingar! Men jag känner mig ganska säker på att det kommer att fungera efter att ha läst på lite om hur andra har ordnat snigelfria pallkragar. Det mesta går onekligen att lösa med hjälp av lite DIYande.

Odla rödbetor | Matildigt Odla potatis | Matildigt Odla rödbetor | Matildigt

På tal om pallkragarna så har det äntligen börjat växa lite i dem. Eller äntligen är kanske fel ordval, vi satte fröerna för inte alls längesen så det har verkligen gått fort. När vi var på landet i helgen hade rödbetorna precis tittat upp ur jorden. Det gick på bara några minuter. Jag satt och tittade på när groddarna vecklades upp ur fröet och plötsligt hade små blad… Mind blown över växtkraften i de där små fröerna.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”DIY: Snigelskydd till pallkrage”

Dom här himla sniglarna alltså, mina svärföräldrar har ett himla sjå med dem också. Perfekt att DIY en egen lösning. Och så pepp att se saker växa och komma upp ur jorden.

Hej! På ett av mina favvoställen, Mandelmanns trädgårdar på Österlen, har de lagt ut ull runt sina odlingar. Tydligen inte skönt för sniglarna att ta sig fram i vilket leder till att de håller sig undan plantorna. Det ska tydligen gå att lägga runt tomtgränsen också så att en slipper att barfota halka runt på snigelkompisar på gräsmattan 🙂 har inte provat då jag inte äger en tomt, men tyckte det lät väldigt smart. Allt gott 🙂

Smart! Finns onekligen en massa knep att ta till, men det låter smart att använda sig av material som sniglarna kan tycka är obehagligt 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *