Kategorier
Odling Vardag

En helg på landet


I lördags förmiddag, igår alltså, lyckades jag äntligen slita mig från projektarbetet som stulit all min uppmärksamhet under veckan och vi begav oss ut till landet. Än är det mycket kvar innan vi kan bo här. Det ska grävas fram el och vatten till huset och så ska själva huset göras i ordning invändigt. Golv, tak, väggar – allt ska upp. Därefter ska vi bygga om en carport så att vi får dubbel boyta i huset. Därefter ska vi bygga en altan och därefter… ja, ni hör ju – vi har att göra!


En av de roligare sysslorna under helgen var att sätta potatisen och så lite rotfrukter i pallkragarna. Det blir inga överdrivet ambitiösa odlingar eftersom jag redan har planerat för en grönskande balkongodling här hemma och landetköpet kom ganska plötsligt, men nästa år… då jävlar!

Rabaerber så det räcker till hela grannskapet har vi också. Vad är en trädgård utan rabarber? Så småningom vill jag även ha hallon- och krusbärsbuskar för det är måsten i en trädgård om du frågar mig.

Sist men inte minst plockade jag på mig ett gäng nässlor hem. Prio ett är att göra ett vitaminrikt nässelpulver att blanda ner i smoothies. Nästa vända ut på landet tänkte jag plocka på mig ännu mer nässlor och göra gödselvatten, precis som förra året. Tänka sig att ett ogräs kan vara så nyttigt och användbart.

Nu är D-vitaminförrådet på fyllt och tröttheten efter timmar av ogräsrensning är påtaglig. Det var den helgen det och nu är det helt plötsligt maj. Månaden när grönskan exploderar och solen värmer ännu mer. Min favoritmånad på året.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”En helg på landet”

maj är min favvomånad med, tänk så mycket fint vi har framför oss! Åh vad jag längtar efter sommar. Skön helg ni verkar haft med lantluft också 🙂

Så härligt att ni har ert ställe att åka till nu! Och rabarbern <33 Ett tips om du vill skaffa bärbuskar på ett billigt sätt så har odla.nu en shop med utförsäljning i slutet av varje säsong. En får ju plantera dem när säsongen är slut (de är rätt små när de kommer) och så ger de skörd året efter. Jag har köpt alla mina buskar där och de ger superfin avkastning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *