Kategorier
DIY

Från furu till vitt

Temat till månadens Monthly Makers är färg. Mitt bidrag till utmaningen blev att ta tag i ett projekt som stagnerat i ett ineffektivt tankestadium alldeles för lång tid. Det här handtillverkade skåpet av gulnad furu fyndade jag på loppis för kanske ett år sedan för inga pengar alls. Jag tänkte direkt att det skulle passa så fint in i vårt kök med hjälp av lite färg. Men ibland blir det ju sådär, att man tänker att man ska göra något men man får bara inte tummen ur.

Tack Monthly Makers för att ni bestämde att månadens tema skulle vara färg, för det innebär att jag äntligen fick en anledning till att måla om skåpet. Nästa gång ska jag inte vänta såhär länge med att ta itu med ett projekt, det lovar jag mig själv. Nu hänger det ommålade skåpet på väggen i vårt kök och innehåller lite blandade föremål som jag tycker lite extra mycket om. Tänk att ett halvtrist furuskåp kan bli så tjusigt med hjälp av lite vit färg.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

12 svar på ”Från furu till vitt”

Det är ju helt underbart med färg, att en sån liten sak ändå kan förändra så mycket! Det blev verkligen superfint, det känns som ett helt annat skåp!

Åh vilket helt underbart bidrag! Bästa grejen när en får den där pushen för att göra klart något en tänkt på länge.
Jag håller på med ett liknande projekt själv som jag tyvärr inte hann klart med i maj. Har du slipat skåpet också eller bara målat det direkt?

Verkligen! Ibland behövs det en spark i baken, lite motivation från annat håll 🙂 Jag slipade det ganska noggrant. Märkte att färgen inte riktigt tog fäste annars.

Svara

Tack för svar! Ja, jag slipar på jag med här. Lite knepigt eftersom statiskt arbete är värsta hotet mot en fibromyalgi-kropp, men skam den som ger sig. Fem minuter om dagen så har jag nog ett slipat köksbord redo att målas snart.

Vilken skillnad! Att lite färg kan göra så mycket, det tror man inte. Jättefint och det passar så bra där i ert kök. Älskar förresten lampan över bordet <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *