Kategorier
Vardag

Instagramlistan

Nu ska vi gå igenom mitt instagramkonto! Sandra la häromdagen upp en instagramlista som jag har lånat rakt av och nu tänker fylla i. Hur ser mina fyra år med Instagram ut?

Vilket är ditt förstauppladdade foto?

Vad har det för caption?
Ingen text alls.

När är det taget?
13 februari 2012

Minns du någon historia bakom bilden?
Minns att jag började återuppta smyckestillverkningen efter att ha lagt det på is ett tag, så misstänker att jag hade beställt lite nytt material. Det blev inget av det, och tur var väl det för hjärtan och hänglås får mig att idag vilja kräkas lite diskret…

Har du screenshotat någon bild därifrån på senaste?
Nej. Brukar aldrig screenshota från Instagram. Varför gör man det? Har jag missat något?

Vem var den senaste du började följa?
Linköpings Trädgårdshandel (@linkopingstradgardshandel). Blev störtkär i deras butik med alla vackra växter.

Vilka appar använder du för att ta och lägga upp bilder på instagram?
Tidigare använde jag en massa olika appar som t.ex. Snapseed, Afterlight och Lightroom. Men nu för tiden är jag mest trött på att redigera i olika appar (blir aldrig nöjd ändå) och har ett väldigt enkelt tillvägagångsätt:

1. Tar bilden med vanliga kameran
2. Lägger in bilden i VSCO för att se så den fungerar i flödet
3. Lägger på filter och justerar t.ex. exposure och saturation i VSCO
4. Laddar upp på Instagram

Vad står det i din profil/bio?

Borde väl lägga till typ balkongodlare eller något annat småklyschigt eftersom mitt flöde numera består av 90% växtrelaterade bilder. Annars är det väl ungefär såhär jag beskriver mig själv i sociala medier.

Vilken bild har fått mest likes?

Vill du berätta lite om den?
Jag hade kokat äppelmos vilket Titus verkade vara lite nyfiken på… Det gick tydligen hem hos er följare för likes skramlade in i ett rasande tempo.

Finns det något konto du följt länge och som du aldrig tröttnar på?
En av de första jag följde var Sandra Juto (@sandrajuto) som är illustratör och bor i Berlin. Älskar hennes estetik och att få små glimtar från ett liv i Berlin.

När hänger du mest på instagram?
Jag hänger aldrig på Instagram längre stunder nu för tiden, vilket är lite trist… Så många instagrammare/instagramkonton har blivit så pass proffsiga och därmed opersonliga att jag tappar intresset för dem, en efter en. Tycker Instagram hade sina glansdagar för några år sedan för sakta men säkert börjar jag tröttna på hela grejen. Gud, vad bitter jag låter!

Men för att svara på frågan så hänger jag mest på Instagram medan jag äter lunch. Då brukar jag scrolla igenom hela flödet och sedan tittar jag in någon gång då och då under kvällen.

Scrolla i ditt flöde och stanna helt random. Vilken bild blev det?

Vad står det under bilden?
Det är så himlahimlahimla fint i naturen just nu. Om man kan ha ett favoritträd så har jag det.

En höstbild från Tinnerö Naturreservat här i Linköping.

Gör om det igen. Vilken bild blev det nu?

Vad står det under?
Hej gamla arbetsplatsen! Två år sedan båtar och hav var min vardag. Skulle ljuga om jag sa att jag inte saknar att ha detta runt husknuten.

Här är piren i Arkösund. I det här lilla mysiga skärgårdssamhället har jag bott och jobbat i perioder, men nu har jag ingenting som binder mig dit kvar. Mitt lilla hus är jämnat med marken och allting ser annorlunda ut. Istället bor jag mitt på östgötaslätten och hur jag än sträcker på mig kommer jag aldrig att se havet vid horisonten. Ibland känner jag mig lite halv, det gör jag. Vänjer man sig någonsin vid att inte ha havet runt husknuten?

Okej en sista gång. Vilken bild blev det nu?

Vad står det under?
Jag och alla andra nördar flockas utanför. Här skrevs stora delar av första Harry Potter-boken!

Lite coolt är det ju att ha varit på detta legendariska ställe, även om vi bara råkade strosa förbi i jakt på en toalett. Jag hade inte en enda tanke på att Elephant House låg i Edinburgh! Skäms lite som den Harry Potter-nörd jag är. Någonstans i mitt instaflöde finns ett gäng bilder från Harry Potter Warner Bros Studio Tour utanför London ett par år tidigare med.

Kan du tipsa om något inspirerande matkonto?
Tycker väldigt mycket om Hanna Göranssons (@hurbrasomhelst.se) matiga feed eftersom den kompletterar hennes inspirerande blogg så väl.

Något djurkonto?
Skatan Penguin (@penguinthemagpie) har ett så himla mysigt konto. Hon ramlade ur sitt bo och skadades som liten skatunge, men räddades av en familj som numera dokumenterar hennes vardag och äventyr. Hon lever inte i fångenskap utan bor helt frivilligt hos familjen, vilket känns viktigt att poängtera.

Tänk om Instagram hade funnits när jag var liten, då hade ni kanske fått följa en bofink som jag och mormor hittade skadad under en promenad. Bofinken fick namnet Knut och blev lite extra förtjust i min morfar. Ibland följde han med in i huset, men oftast ville han bli matad med smulor när vi fikade. Det hade nog blivit ett himla fint instagramkonto! Trots att bofinkar flyttar till varmare kontinenter under vinterhalvåret så kom han ihåg oss i flera år.

Inredningskonto?
Får nog svara Katarina Matsson (@ettrumtill) för det är nog enda inredningskontot jag följer. Tycker om hennes skandinaviskt stilrena hem i dov färgskala.

Livsstil?
Vill ha Erin Perez Hagstrom (@calivintage) vackert inredda hem, hennes avslappnade klädstil och söta ungar. Väldigt estetiskt tilltalande bilder från ett soligt Amerika.

Kreativitet?
Fanny Zedenius (@createaholic) skapar den vackraste makramén någonsin. Tänk att lite tråd och ett par händer kan skapa så magifika väggbonader.

Företagskonto?
Brukar generellt hålla mig undan företagskonton för att jag inte vill bli lockad till konsumtion, men jag gillar verkligen Betonggruvan (@betonggruvan) som är en inredningsbutik i Stockholm. Vill ha exakt allt!!

Natur?
Zzz…

Har du någon gammal upplagd selfie du kan visa?

Är inte selfies ett konstigt fenomen? Jag får i princip tvinga mig till att ta selfies ibland, för jag har verkligen inget behov av att dokumentera mitt eget fejs i bild. Tänka sig att Titus gick att hålla med en hand – idag väger han över sex kilo!

Slutligen, vad heter du på instagram?
@matildigt. Följ mig!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Instagramlistan”

Jag printscreenar om det är bilder jag vill se igen, i brist på att kunna pinna i instagramappen typ! Kan vara en fin hyllstylning, illustrationer och keramik jag inspireras av eller inredning oftast! Jag älskar också creatoholic, vill bli bättre på makramé!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *