Kategorier
Vardag

Radiotystnad

Jag önskar att jag kunde skylla min frånvaro i bloggen på att jag har haft ett par så fantastiska sommarveckor att jag helt har bortprioriterat att sitta vid datorn. Men min frånvaro har helt andra orsaker.

För ungefär två veckor sedan blev min blogg hackad och sedan dess har jag spenderat hela dagarna åt att rensa bland filer, vara jävligt förbannad och att ignorera problemet i förhoppning om att allt bara har varit en enda mardröm.

Till sist fanns ingen annan utväg än att återställa hela bloggen för att rensa alla spår från attacken. Därför saknas det just nu lite bilder och stundtals kan bloggen komma att se lite konstig ut. Som en följd av allt detta kan det ta ett tag innan jag har tid att blogga igen.

Till alla er med WordPress-installationer, ni vet nog redan vad som gäller för att undvika attacker av olika slag men det tåls att upprepas:
Ta backup på filer och databaser regelbundet.
Installera enbart pålitliga och uppdaterade plugins och teman.
Använd ett säkert tema, dvs ett föräldratema som uppdateras regelbundet eller ett barntema som är korrekt kopplat till föräldratemat om ni skapar en egen design.
Uppdatera installationen, plugins och temat omedelbart när ny uppdatering finns tillgänglig.
Använd ett säkerhetsplugin, t.ex Wordfence.
Byt lösenord på ftp, installationen och ja, överallt regelbundet.

Var eller varför jag blev hackad har inte gått att utröna och det är bara att konstatera att det är såhär det är på nätet. Fy fan vilka värdelösa människor det finns. Visst, min blogg är bara ett nöje och går inte att jämföra med alla andra hemskheter som pågår i världen just nu. Men ändå, så jävla värdelöst.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

8 svar på ”Radiotystnad”

Fy vad trist! Hoppas du får ordning på det och kan skriva igen. Jag tycker så mycket om din blogg och undrade vart du tagit vägen.

Fyfan. Känner med dig och blir så galet förbannad på att folk ens tänker på att göra sånt här. Jävla sjuka människor. Mina varmaste kramar till dig!

Åh nej! Sånt där är så tråkigt när det sker och det tar så otroligt mycket energi, kram till dig <3 Att det fanns säkertshetsplugins såsom wordfence visste jag inte *kollar genast upp*

Svar: Jag är också sjukt pepp! Så himla bra initiativ från deras sida! Vad kul att du känner så angående mina söndagssvep 😀

Näe alltså, fan vilka idioter som gör så! Jag känner verkligen med dig och hoppas att det löser sig.
Tack förresten för tipsen mot attacker. Jag vidtog lite säkerhetsåtgärder och såg att folk var i full färd med att försöka hacka sig in hos mig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *