Kategorier
Odling

Rundtur på landet

rundtur-pa-landet

Ni är många som är nyfikna på vårt sommarställe, har jag märkt. Just därför tänkte jag att ni ska få följa med på en rundtur en sen kväll i juni! För er som är nya besökare så kan jag berätta att jag och Timmy skaffade ett sommarställe i våras. Faktum är att vi inte ens har en sommarstuga att hålla till i ännu så det är minst sagt ett projekt vi har tagit oss an. Huset direkt till höger här är vår kommande sommarstuga. Det har idag inte ens innertak- eller golv, men vi jobbar på det!

Tar vi ett par steg framåt och tittar till höger så ser vi Timmy som står och gräver hål i marken. Framför huset kommer vi ha en altan. I bakgrunden ser ni ett hus med bastu/dusch/toa och en gäststuga som agerar arbetsbod just nu.

Fortsätter vi framåt, förbi arbetsboden som inte är mycket att se, så kommer vi till min lilla odlingshörna. Det här är så länge min favoritdel av trädgården – otippat va? Till vänster finns ett rabarberstånd som har levererat så galet mycket rabarber att vi har hela frysen full. Till höger syns min pallkragar, men allra mest syns nog Timmys monsterpotatis som bara väller ut över pallkragens kanter.

 

Här växer rödbetor, plasternackor, morötter, persilja, dill, ärtor, bönor och en himla massa mer grejer. Jag har redan skördat en hel del, men det bara fortsätter växa.

Grönkål och rödbetor. Vad jag älskar att jag har möjligheten att odla mina favoritgrödor själv. Det här kallar jag lyx!

Vid sidan om rabarbern har jag sått gräslök, ringblommor och amaranth i en liten rabatt. Såhär ett par veckor senare så är amaranthen tjugo gånger större och bara väller ut över hela rabatten.

Spatserar vi rakt över tomten så ser vi var jag stod när jag tog första bilden. Timmy kämpar på fortfarande. Ungefär här där jag står och tar bilden nu har det tidigare stått ett hus och tanken är att vi i framtiden ska uppföra ett nytt hus här. Tills dess kommer vi bo in oss i det här huset. Det kommer bli ungefär 40kvm stort fördelat på kök/allrum, toa och sovrum vilket blir helt perfekt för oss två.

Just nu är vårt sommarställe mest ett blankt blad som väntar på att bli ompysslat och iordningställt. Jag råkade klicka hem över 40 olika frösorter för ett tag sedan, så jag misstänker att trädgården kommer vara betydligt mer färgsprakande och omhändertagen nästa sommar. Det är onekligen fint att att ha ett projekt att skapa gemensamt och bygga på tillsammans om kvällarna. Vi har ingen brådska, det får ta den tid det tar, och det är det är precis det som är charmen med att ha ett ställe som detta.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Rundtur på landet”

Åh vad kul att få se en rundtur! SÅ MYSIGT!!! Nu vill jag verkligen också ha ett sommarställe! Så himla imponerande att ni bygger och fixar allt själva, sjukt häftigt! Och odlingarna!!! <3

Sååå roligt att äntligen få se mer, det är så fint och jag gillar era planer för stället – men även att ni inte har bråttom och att det får ta den tid det tar, det gillar jag! Ska bli roligt att få fortsätta följa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *