Kategorier
Resor

Pisa & Florens

Pisa och Florens | Matildigt

Här säger jag att jag ska blogga och så hör ni inte av mig på flera dagar. Skäms på mig! Jag drog på mig en rejäl förkylning för ett par veckor sedan som nu med största sannolikhet har blivit till lunginflammation. Energin är som bortblåst och stressen över att ligga flera veckor efter i skolan äter upp mig inifrån och ut. Livet, livet. Vad passar då bättre än att blicka tillbaka till när jag var i Italien i augusti? Då fanns inte minsta lilla tillstymmelse till stress vill jag lova.

Pisa och Florens | Matildigt

Istället för att ta bilderna i kronologisk ordning så delar jag upp hela resan i två inlägg. Pisa som vi bodde i och Florens som vi besökte över dagen i ett inlägg, den toscanska landsbygden och den lilla byn San Miniato i ett andra inlägg. Någon som törs sig på att gissa vad vi gjorde först av allt i Pisa förresten?

Pisa och Florens | Matildigt

Ja, det är klart vi tittade på det lutande tornet! Det lutade betydligt mer än jag hade föreställt mig. Lite ballt att ha sett ändå. Vi traskade vidare genom staden för tornet var snabbt överstökat.

iPisa och Florens | Matildigt Pisa och Florens | Matildigt Pisa och Florens | MatildigtPisa och Florens | MatildigtPisa och Florens | MatildigtPisa och Florens | Matildigt

När vi planerade resan diskuterade vilken av städerna Pisa och Florens vi skulle boka hotell i. Vi landade på Pisas flygplats väldigt sent på kvällen så valet föll på Pisa av praktiskt skäl. Såhär i efterhand är jag väldigt nöjd över att vi valde att ha Pisa som vår fasta punkt. Det är en gemytlig stad med enkla kommunikationer till övriga delar av Toscana. Stadskärnan var precis lagom stor för att ta sig fram till fots överallt och det var lugnt på kvällarna när man strosade omkring i jakt på någon mysig restaurang att äta dagens sista måltid på.

Pisa och Florens | Matildigt Pisa och Florens | Matildigt

En av dagarna var vi i Florens. I princip alla vi berättade om resan för tyckte att vi bara måste besöka Florens, men ärligt talat… Jag tyckte det var ett ganska trist resmål och hade lika gärna kunnat hoppa över det helt. Packat med folk och 35 grader varmt i skuggan bidrig kanske en hel del till att vi inte blev så imponerade. Men det var onekligen en vacker och pampig stad för att ändå nämna några positiva saker.

Pisa och Florens | MatildigtPisa och Florens | Matildigt Pisa och Florens | Matildigt

Såhär spenderade vi 80% av tiden i Florens. Kanske inte just med att dricka alkoholhaltiga drycker, även om det underlättade för att stå ut i hettan, men att sitta i skuggan på uteserveringar däremot. Här trillade vi in på en lummig innergård med en liten bar.

Pisa och Florens | Matildigt Pisa och Florens | Matildigt

Gissa lyckan som infinner sig när svetten bara rinner om en och man ser vegan ice cream på en skylt vid ett glasställe. Det var en fröjd att sitta där i skuggan på en skitig trottoarkant och äta den godaste veganska glassen någonsin. Edoardo il Gelato Biologico som ligger precis vid den gigantiska katedralen Santa Maria del Fiore kan jag verkligen rekommendera.

Pisa och Florens | Matildigt
Pisa och Florens | Matildigt
Pisa och Florens | Matildigt

Tillbaka i Pisa igen spanade vi in på typiska italienska balkonger och trädgårdar på väg till en restaurang som visade sig vara stängd. Det var de två sakerna vi gjorde mest på resan, letade efter öppna restauranger (öppettider, vad är det?) och att strosa omkring i omgivningarna. Älskade det faktum att i princip varje balkong och trädgård var fyllda med både ätbara och exotiska växter. Himmelriket för en crazy plant lady som mig.

Pisa och Florens | Matildigt

Det var så himla härligt att spontant ge sig iväg till ett ställe där vi endast kände till ett lutande torn sedan tidigare. Vi tog dagen som den kom och planerade i princip ingenting i förväg. Tack vare precis just det hamnade vi ena dagen på en skumpig buss som tog oss genom små italienska byar till i den pittoreska byn San Miniato som kan vara en av de mest fridfulla platser jag någonsin varit på. Men det tar vi i nästa inlägg!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

3 svar på ”Pisa & Florens”

Ser så, så, så härligt ut! Älskar bilden med den lilla bilen. Precis sådär ser utomlands ut för mig. Fina fasader i färger som får en att le lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *