Kategorier
Resor

San Miniato

San Miniato

Idag blir det en tur tillbaka till Italien! Närmare bestämt till den byn San Miniato på den toscanska landsbygden. Vi åkte på en spontan dagstur utan att egentligen veta någonting om varesig San Miniato eller hur man tog sig dit. Det skulle vara ett fint ställe, det var vad vi visste.

San Miniato

Vi ville verkligen se något annat än typiska turistställen och fick på så sätt tips om denna lilla bergsby. Vi tog tåget från Pisa till stationen San Miniato-Fucecchio. Därifrån åkte vidare med en skraltig liten buss genom små byar utan att ha en aning om vi var på rätt buss. Chauffören kunde inte ett ord engelska och bemötade sig inte ens med att försöka ta betalt. Vägen blev bara brantare och smalare för varje meter så nog var vi på väg till höjden där byn ligger. Såhär såg det ut när vi klev av bussen.

San Miniato

Det var så lugnt i San Miniato till skillnad från Pisa och Florens. Ingenting var öppet förutom en mindre lunchrestaurang och en gelateria. Endast några lokalinvånare och turister med ryggsäckar syntes till.

San MiniatoSan Miniato San Miniato

Alla byggnader var gamla och vackra, precis så som man tänker sig en by på den italienska landsbygden. Eftersom dagsturen hit var spontan hann vi inte läsa på något om San Miniato innan så jag vet faktiskt inte vad detta är för magnifik byggnad. Tittade man ner från bron vi stod på så tittade man rakt in i en keramikverkstad.

San MiniatoSan MiniatoSan Miniato San MiniatoSan Miniato

Det här är utsikten från kommunhuset i San Miniato. Finns det något kommunhus i Sverige som ens är i närheten av att ha en såhär vacker utsikt? I trädgården nedanför fanns gigantiska träd med lime, citroner, apelsiner och oliver. Inte alls avundssjuk, inte alls. Drömmen!

San MiniatoSan Miniato San MiniatoSan Miniato

Var man än gick så hade man spektakulära vyer över byn, bergen och odlingarna.

San Miniato

Sen fick vi syn på ett torn ovanför trädtopparna och bestämde oss för att gå ännu högre upp på berget.

San Miniato San MiniatoSan MiniatoSan Miniato San Miniato

Vi blev ackompanjerad av denna utsikt medan vi klev uppför alla trappstegen. Det går inte titta sig mätt.

San Miniato

Plötsligt var vi högst upp på berget. Det fanns möjlighet att gå upp i vakttornet, men det var hutlöst dyrt så vi nöjde oss med utsikten från berget istället.

San Miniato

Och titta bara! Som i en saga.

Sen åkte vi tillbaka med ännu en skraltig buss tillsammans med ett par lokalinvånare, där allt annat än svensk tystnad rådde, utan att ha en aning om var bussen gick då den dök upp utan att finnas med på tidtabellen. Den italienska spontaniteten alltså, den om något kan få en att känna sig mer svensk än någonsin.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

5 svar på ”San Miniato”

Vilka vyer! Vilka foton! Åh som en dröm ju… Blir helt tagen. Vill bara mysa in mig i dina bilder och ignorera det grå utanför fönstret. Tack, det behövdes. Vilken proffsig fotograf du är.

Åh vilka härliga bilder! Precis sådär de ska va när man strosar runt på semestern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *