Kategorier
Inspiration

Long time no see

Nej, vet ni vad! Nu bryter jag tystnaden här i bloggen. Jag har arbetat så intensivt med ett nytt projekt (kommer berätta mer om det så småningom) att jag helt glömt bort vad det innebär att ha tid till att blogga, ta fram kameran och att faktiskt göra saker. Just därför har jag inget spännande bloggmaterial att visa upp, istället tänker jag dela med mig av några av de saker, blogginlägg och personer som jag gillar lite extra mycket just nu.

talking-tables-wooden-led-star talking-tables-wooden-led-star-2

Bildkälla: Asos

Jag har varit så oinspirerad till all slags DIY den senaste tiden, men denna stjärna från Asos tände glöden i mig. Skulle så gärna vilja DIYa en egen variant och ha stående på en hylla i ett mörkt hörn av lägenheten.

Bildkälla: Sandra Hjort

Sandra får mig, som vanligt, att också vilja DIYa skiten ur mitt hem med sitt inlägg 3 sätt att göra vinterfint med eukalyptus. Dessa fina ljusstakar med eukalyptus är nog ett lagom projekt att smygstarta med när man knappt har skapat något på flera månader.

Bildkälla: Sofia Brolin

Sofia som med sitt inlägg Samla fröer från det du gillar påminner mig om att ta hand om alla fröer jag samlat på mig under sommaren och hösten som legat på tork alldeles för länge nu. Det är nästan lite meditativt att sitta och plocka med fröer, organisera och skapa förvaring för dem. Nästa år kan de blomma för fullt och ge oss ätbara grödor, de där små fröerna.

madeleine-oliva

Efter att länge ha känt att Youtube har spårat ur lite (eller så är jag bara fel målgrupp för hauls med helt onödiga prylar och 63 klädombyten i en video-videor) så har jag fastnat för några småskaliga youtubers som bara är rakt igenom härliga att titta på. Det känns som att hänga med en kompis när jag trycker igång någon av Madeleine Olivas minimalism series medan jag diskar, viker tvätt eller slösurfar. Såg precis att hon har laddat upp en ny video för fyra minuter sedan så den ska jag titta på nu!

På tal om minimalism förresten, det kommer att få ett eget inlägg framöver för tusan vad jag har rensat här hemma den senaste tiden och tusan vad jag mår bra av det.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Long time no see”

Tack, vad kul att mitt inlägg fick vara med. 🙂
Visst är det underbart att rensa ut?! Jag får inte nog sedan jag började med det. Har hållit på i några år nu och börjar faktiskt se ljuset i tunneln av alla prylar, men det tar tid. Men oj så jäkla befriande det är. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *