Kategorier
Skönhet

Marockansk svarttvål – multiprodukt med naturliga ingredienser

Inlägget innehåller annonslänkar

Loelle Svarttvål - Matildigt Loelle Svarttvål - Matildigt

Som jag har nämnt flera gånger tidigare så övergår jag successivt till att enbart använda naturliga skönhetsprodukter. Det här är min senaste förälskelse, marockansk svarttvål från Loelle. Svarttvål är en pasta av ekologisk olivolja och krossade oliver med en uppiggande doft av eukalyptus. Åh, det är så mycket jag vill säga om den här tvålen att jag knappt vet i vilken ände jag ska börja.
Fördelen med naturliga produkter är de går att använda på så många olika sätt. Svarttvål går att använda som ansiktsrengöring, duschtvål och schampo. Tillsammans med rasullera fungerar den som ansiktsmask eller med socker/havregryn som kroppsskrubb. Den rekommenderas även att använda tillsammans med skrubbvante för maximal effekt mot döda hudceller och annat jox som byggs upp i huden.

Loelle Svarttvål - Matildigt Loelle Svarttvål - Matildigt

Till konsistensen är svarttvålen len, mjuk och svagt löddrande vid kontakt med vatten. Eftersom den doftar eukalyptus ger den en uppiggande effekt och tenderar att vara den produkt jag sträcker mig efter när jag duschar tidigt på morgonen.
Med en bas av olivolja och oliver har tvålen ingen uttorkande effekt alls av vad jag märker av. Jag har främst använt produkten som ansiktsrengöring, i hemmagjorda skrubbar och i ansiktsmasker. Efteråt är hyn mjukare än jag-vet-inte-vad. Jag har nog aldrig känt på en bebisrumpa så jag törs inte slänga mig med det klassiska uttrycket, men nog mår huden bra av att endast utsättas för helt naturliga produkter.

Loelle Svarttvål - Matildigt

Om det är någonting som jag har insett sedan jag tog beslutet att i största möjliga mån övergå till en helt naturlig hudvårdsrutin så är det hur otroligt kraftfull naturen är – och framförallt hur effektivt naturliga hudvårdsprodukter verkar.
För några år sedan fick jag en kommentar om att all hudvård ska gå att äta och att jag är ignorant som använder konventionella hudvådsprodukter. Jag gick i taket såklart, det är orimligt att kräva att någon annan ska följa samma principer som en själv. Men jag förstår varför en del personer blir frälsta av naturens krafter och vill skrika ut till hela världen att naturlig hudvård is the shit – för jag har också blivit frälst.
Loelle Svarttvål säljs i hälsokostbutiker och i min favoritbutik på nätet Bodystore. Vill du, som jag, övergå till naturlig hudvård så är det här rätt produkt att börja med.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *