Kategorier
Resor

Julaftonspromenad bland palmer och kaktusar

Min julafton spenderades på Teneriffa med Timmys familj. Vi bodde i ett flådigt hus i en ort som heter Callao Salvaje. På självaste julafton gick jag och Timmy på en promenad för att rasta kameran som hade fått vila oförtjänt mycket under resan.
Ni som följer mig på Instagram har säkert redan sett en hel del bilder från resan, men ännu lite mer böljande hav och palmer skadar väl inte?


Det är inte varje julafton man omges av ett blått atlanten, palmer och kaktusar. Till en början var jag lite skeptisk till att resa bort och inte fira jul på precis samma sätt som jag har gjort sedan jag föddes, men när julen närmade sig var det bara en lättnad att sätta sig på ett flygplan bort från måsten och förväntningar. Det kändes dock lite underligt att se de traditionella julbilderna på julgranar, julmat och julklappar i sociala medier när man själv gick omkring i en tunn t-shirt omgiven av detta.

Överallt där vi var fanns stora bananodlingar. Det låter säkert helt befängt att säga det här, men jag har aldrig riktigt tänkt på hur bananer växer. Eller jo, jag har ju sett Djungelboken som liten så någon diffus bild av ett bananträd hade jag väl. Men det var ändå häftigt att få se i verkligheten.

Min bästa. <3

Sedan vände vi hem till den flådiga villan igen och gjorde oss redo för att äta middag på restaurangen som ligger längst ut på klippan bland husen ovan.

Tänk att det ska krävas en resa till varmare breddgrader för att man ska slappna av och bara vara i stunden. Länge velade jag över om jag skulle ta med mig mina studier eller inte, trots att jag satt dygnet runt och pluggade veckan innan jag åkte och nära på bröt ihop totalt när jag inte hann med allt jag hade tänkt mig innan vi åkte. Såhär i efterhand hör jag ju hur dumt det låter, det bevisar hur mycket jag faktiskt behövde den här pausen från vardagen.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Ett svar på ”Julaftonspromenad bland palmer och kaktusar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *