Kategorier
Recept

Favorit i repris – julrecept från förra året

Om en vecka sitter jag på ett flygplan till varmare breddgrader. Fram tills dess ska jag göra en inlämningsuppgift avsett för tre personer själv, skriva ett gäng artiklar till Veganguiden som ska publiceras medan jag är borta och hinna andas däremellan.

Det låter kanske inte som mycket, men tro mig när jag säger att jag inte hinner någonting annat än att läsa kurslitteratur och få ner så många ord som möjligt i skrift just nu. Egentligen vill jag bara vara rebellisk och skita i allt, gå ut i köket och julstöka loss så att jag får avnjuta några juliga smaker innan jag far iväg. Kanske göra något av dessa två recept från förra året?

Recept: Vegansk sill på aubergine | Matildigt Recept: Vegansk sill på aubergine | Matildigt

Vegansk senapssill på aubergine

Ända in i januari åt jag min veganska senapssill förra julen – det är så gott! Auberginesill är helt klart ett värdigt alternativ till sill och ett måste på det veganska julbordet. Alla som har smakat senapssillen har blivit helt förbluffade över hur likt sill det faktiskt är.

Måste hinna göra en omgång innan jag åker iväg nästa vecka känner jag nu när jag återser bilderna.

Julgodis med frukt och nötter | Matildigt Julgodis med frukt och nötter | Matildigt

Tre sorters julgodis med frukt och nötter

Quinoacrisp, färska dadlar med jordnötssmör och chokladdoppade aprikoser. Växtbaserat godis utan tillsatt socker. Just socker kan jag tycka att det ibland blir lite väl mycket av runt julen, i alla fall i min familj. Ibland kan det vara fint att bryta av med lite mer naturliga alternativ utan att för den delen kompromissa med sötma och smak.

Häromdagen fyllde jag dadlar med hasselnötssmör och doppade i mörk choklad för att ge mig själv en liten sockerkick i pluggandet. Har inga ord för hur gott det var. FÖR gott!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *