Kategorier
Vardag

En grå helg i januari

När jag ser andra bloggare klämma in tio happenings på en enda helg kan jag känna mig så himla tråkig. När min helg väl kommer vill jag bara få vara ledig utan ett enda måste. Såhär kan en helg i mitt lilla lugna liv se ut.

Vi börjar med lunchen på fredagen. Ungefär här brukar min helgfeeling krypa sig på och motivationen till att plugga är plötsligt som bortblåst. När jag gick i gymnasiet gjorde jag linssoppa exakt jämt, men sedan föll rätten i glömska och nu tio år senare har jag dammat av den igen. Billigt, gott, mättande!

Innan jag får gå på helg måste såklart veckans plugg avslutas. Just nu sammanfattar jag forskningartiklar om webbplatsuteckling vilket är ganska tidskrävande och ganska tråkigt om jag ska vara ärlig. Men eftersom det är fredag så måste man ju såklart äta efterrätt – den bästa veganska chokladen ever! Jag som inte ens är överdrivet förtjust i mörk choklad slukar Icas ekologiska mörka choklad med havssalt i ett nafs.

När dagens plugg var avverkat fotograferade jag lite bilder till ett blogginlägg. Önskar mig en stativarm så, så mycket. Men man får det ju alltid att fungera på något annat sätt ändå, det blir bara lite omständigare. Ännu mer omständigt blir det med en nyfiken katt som gång på gång petar bort produkterna man fotograferar.

På lördagen var jag och Timmy hundvakt åt Sigge som är Timmys familjs hund. Vi åkte ut på landet och strosade omkring lite i kylan. Resten av kvällen spenderades vi halvsovandes i soffan, både människor och hund.

På söndagen åt jag min favvofrukost, soyghurt med vaniljsmak, pumpafrön, gojibär och puffad quinoa. Bästa smakkombinationen någonsin! Återigen var den lilla bråkstaken närvarande.

Så var vi ute och strosade i kylan en sista gång med Sigge. Älskar färgskalan i gulbrunt, vitt och olika nyanser av grått på sista bilden. Även om naturen mest är gråbrun just nu så var ljuset i helgen så härligt kripsigt tillsammans med frostlagret på träden. Alla årstider har sin charm, men jag längtar ändå halvt ihjäl mig efter ögonblicket när man får syn på de första gröna knopparna på trädgrenarna.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

4 svar på ”En grå helg i januari”

Åh men vet du jag tycker verkligen inte det Ska hända en massa saker när det är helg. Det är ju den tid man har till att varva ner och ladda om inför en ny vecka. Dessutom förespråkar jag ju att göra trevliga saker oavsett tidpunkt och dag i veckan, och inte “knöka in” allt på helger och semesterdagar #slowliving #downshift osv 😉 Ser ut som en mysig och trevlig helg!

Precis så! Jag lever ganska stillsamt överlag, men jag kan bli lite stressad när jag ser hur andra lyckas klämma in mängder av aktiviteter när jag själv har… ätit choklad… och inte så mycket mer. Att jämföra sig med andra är ju det dummaste man kan göra, livet ska ju levas efter ens egna preferenser!

Svara

Tycker helgerna är till för att i stort sett inte göra mycket alls, även om det är trevligt med galej också. I söndags låg jag i sängen hela dagen men undantag för matintag och dusch. Så kan det gå! 🙂

Prick så många aktiviteter brukar min helg också innehålla. I söndags såg jag typ fyra avsnitt Netflix, fotade till tre blogginlägg, åkte hem till kompisar och fikade och gick sen och la mig. Och det var en så jäkla skön dag, kände mig så utvilad på måndagen.
Måste bara säga att det är så himla fint här inne hos din blogg – älskar färgskalan (kan ha sagt det förr men det tåls att sägas många gånger om)! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *