Kategorier
Loppis

Fyra saker jag alltid håller utkik efter på loppis

Förvaring

Förvaring är bland bästa jag vet. Allra helst förvaring i form av trälådor. Tror jag är uppe i tio stycken i varierande utföranden, det måste ju betyda att jag samlar på trälådor? Coolt, jag har aldrig riktigt sett mig som en samlare av något.

Förvaring är såklart mer än bara trälådor. Jag spanar efter stabila lådor att förvara i princip vad som helst i, korgar att förvara filtar och kuddar i, plåtburkar att ha matvaror i och olika slags askar för småsaker. Det blir så himla mycket roligare att ha ordning på sina prylar om man förvarar dem tjusigt.

Kokböcker

Hur mycket jag än älskar nyproducerade kokböcker så finns det inget som kan få mig så exalterad som gamla vegetariska kokböcker från 70-talet eller böcker om konservering från 40-talet. Äldre kokböcker fokuserar ofta på att göra saker själv helt från grunden med råvaror som är lättillgängliga i Sverige. Många böcker var klimatsmarta innan det ens var ett begrepp.

Jag kan verkligen rekommendera att förvara böckerna i lättåtkomliga lådor i köket istället för en bokhylla där de lätt kan glömmas bort. I alla fall kom jag mig aldrig för att bläddra i böckerna när de stod i bokhyllan på samma sätt som jag gör nu när det bara är att enkelt plocka upp en bok ur lådan. Får dessutom sådana flashbacks till när jag som liten stod och rotade i backarna med barnböcker på bilioteket. Älskar’t.

Tavlor

Tavlor, tavlor, tavlor. Mitt hatmoment i hemmet och det som gör att jag aldrig har känt mig färdig med inredningen i någon av de lägenheter jag har bott i. Jag hittar sällan motiv jag gillar och när jag väl gör det så tröttnar jag snabbt.

Då är det tur att det finns loppisar med tavlor för inga pengar alls. När du tröttnar är det bara att ge tillbaka tavlan och köpa en ny för en liten peng. Perfekt även för dig som gärna vill inreda ditt hem men inte har så stor budget för rent dekorativa föremål tänker jag.

Krukor

De flesta loppisar har krukor i mängder. Jag tittar alltid efter äldre krukor med kraftig glasyr och helt vanliga lerkrukor. En del ställen sätter helt hysteriska prislappar på vanliga terrakottakrukor, men ibland hittar man dem för bara några kronor styck. Då slår man till och köper upp rubbet!

Krukor kan man ju aldrig få får mycket av, tänker jag. Får man en kruka över skaffar man ju bara en till växt.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”Fyra saker jag alltid håller utkik efter på loppis”

Åh jag älskar det här! Letar också efter lådor och krukor mest av allt. Och bakgrunder till bloggbilder. Men kokböcker måste jag lägga till på listan alltså. Tack!

Bakgrunder till bloggbilder borde jag nästan haft med på listan, det håller jag också alltid utkik efter! Glad att listan uppskattades! 😀

Svara

Men ja! Egentligen har jag slutat leta efter allt detta (utom krukor, de tar ALLTID slut på nåt märkligt sätt?) för att jag fick för mycket av det, men jag har börjat leta efter konstböcker i stället för att där kan man riva ut fina sidor och sätta på väggen! Och så letar jag efter vaser. För jag har för många sticklingar just nu och inga vaser kvar… Igår satte jag några snittblommor i en flaska som skulle återvinnas som det varit vitvinsvinäger i, det blev dock riktigt fint!

Just det, konstböcker! Jag har en del tavlor med blommotiv från urriva sidor ur floraböcker. Bästa DIY-knepet för fina väggar ju! Vaser är ju också värsta bästa grejen att hålla utkik efter, själv kör jag mest på vanliga dricksglas av ren bekvämlighet. Haha!

Svara

Oåh vad mysigt inlägg! Jag är verkligen helt beroende av burkar och askar. Har masssssor och inser när jag läser detta att jag verkligen borde inventera dem och vad de används till. Tror jag har flera som står helt tomma och bara är fina, och så ligger det en massa lösa småsaker överallt istället. Kanske kan slå två flugor i en smäll. Jisses vad sugen jag blev att gå på loppis nu!

Låter dumt att de står tomma, perfekt förvaring ju! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *