Kategorier
Inspiration

Tankar om kreativitetens baksidor + Tre inspirerande DIY-idéer

När jag i höstas började inse att jag inte mådde bra och behövde ta mig an saker i ett lite lugnare tempo blev jag tvungen att skala ner på några mina intressen. Det gick inte att fortsätta göra allt på en tiondel av min vanliga energi. Att skapa var ett av de intressen jag aktivt valde bort.

Även om kreativitet ger mig mycket glädje så är det också förknippat med en krävande tankeverksamhet och en stress över att vilja så mycket men inte alltid ha tid eller ork till att genomföra projekten. Under den här perioden slutade jag följa en del DIY-bloggar, tog bort Pinterest-appen och la undan mitt skaparmaterial. Det var det bästa jag kunde göra för mig själv just då.

Men så för någon månad sedan började jag sakna den där inspirationsboosten jag får av att scrolla på Pinterest och laddade ner appen på nytt. Plötsligt känns det inte ett dugg betungande att se en massa inspirerande bilder. Jag behövde verkligen den här pausen för att få en paus och börja om från ruta noll.

Här har vi tre DIY-idéer som jag pinnat den senaste tiden och har i tankarna just nu. Kanske blir de av, kanske blir de aldrig av. Det är inte resultatet som det viktiga just nu, för precis just nu tycker jag bara om att få känna mig inspirerad igen.

DIY Felt Word Cushion

av Fall For DIY

Älskar den här idéen med att brodera ett ord i all sin enkelhet (detta är dock filtat, men det går ju minst lika bra att brodera tänker jag). Det ger en så charmig effekt. Tänker direkt på Alicia Siverts jeansjacka som dök upp i mitt instaflöde häromdagen. Bara älskar det.


Vinyl Letters

av leevosburgh

Tidigare har jag dekorerat mina glasflaskor med dymoetiketter men det här var verkligen snäppet snyggare. Var får jag tag i vit vinyl som håller för vatten är dock frågan. Någon som vet?


DIY Beauty Dock

av the Merrythought

I somras räddade jag en spegel som hängde på dasset på landet från att åka till soptippen. Såhär såg den ut innan ramen föll i bitar och kvar finns bara en kal spegel i en ovanlig form som jag gärna vill återanvända på något sätt. Funderar på att göra något liknande detta fast utan hålen för småprylar. En rejäl träbit med en sned skåra i, kan väl inte vara så svårt att få till? *vänder mig till Timmy och monstersågen på landet*

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *