Kategorier
DIY

Lampkupa + Gardinring = Enkel vas

För några veckor sedan kom jag hem med lite blandade loppisfynd som väckte min skaparlust från ett besök på en av mina favoritloppisar, Axplocket i den röda ladan precis vid pendelstationen i Mantorp. Tips till dig som bor i eller besöker Linköpingstrakten!

Bland annat kom jag över liten lampkupa som jag direkt tänkte att jag ville göra en vas eller en lampa av - kolla in Sandras fantastiska bordslampa med korkfot! Dessvärre har jag inte hittat någon lampfot som är liten nog för min lampkupa så då fick den bli till en vas.

Och som jag gillar min lilla vas! Att något så enkelt kan bli så fint. Det här är nästan för enkelt för att få kallas för DIY ens. Så enkelt att jag inte ens vet om en beskrivning är nödvändig. Troligen inte.

Du behöver leta upp en gardinring av trä och en lampkupa av glas på loppis. Ni vet, en sådan kupa som ofta sitter på lampor i badrum eller källare. Ett allroundlim har du säkert redan i gömmorna hemma så klicka ut lite lim på gardinringen och placera glaskupan med öppningen uppåt. Klart!

Vad var det jag sa? Löjligt enkelt.

Nu ska jag hålla utkik efter fler lampkupor i olika storlekar och former för att göra fler vaser. Hur kommer det sig att man alltid blir mest nöjd med de allra enklaste DIY-projekten man tar sig an? Nog för att jag kan vara lite lat, men det är så himla härligt när allting bara klaffar utan att man egentligen behöver anstränga sig mer än att gå på en loppisrunda i jakt på material.

Förresten, upplever du också att utbudet av material att skapa med är bättre på landsbygden eller i mindre orter? Då slipper man sålla igenom drivor av artiklar från valfri lågpriskedja och kan dyka rakt ner i gedigna föremål som tycks ha legat bortglömda i ett garage i 30 år. Jag kommer alltid hem med massor av material som väcker min skaparlust efter en loppisrunda utanför stan.

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

10 svar på ”Lampkupa + Gardinring = Enkel vas”

Den här är så himla fin!! Har letat efter någon sorts lampkupa eller typ fiskskål á la tecknad film i evigheter, men hittar aldrig något…. Får hålla lite bättre utkik (eller åka utanför stan kanske?), för jag vill verkligen också ha en superfin vas!

Så himla smart! Ofta blir ju det enklaste det som uppskattas mest. Blir riktigt sugen på en egen vas med någon fin snirklig kupa! Får börja spana mer bland lamporna när jag är på loppisjakt! 😀

Fantastisk DIY! Så smart med gardinring! Jag blev supernöjd med mitt bidrag till Monthly Makers geometri just för att det tog 5 min och var så enkelt. Kanske kan du göra detta till ett bidrag på geometri, med tanke på klotformen?
Och ja, håller helt med om loppisar. Iofs bor jag nog i ett mellanting så här finns det såna loppisar väldigt centralt men utbudet är ju något helt annat än i en storstad där allt också är jättedyrt för att vara gamla grejer. Loppisfynd ska ju också kännas som att en nästan fick det gratis tycker jag!

Men vad glad jag är att jag hittade din blogg! Googlade tips på hur man odlar avokado-kärna och hamnade här 🙂 Ska absolut testa passionsfrukt också efter att jag såg dina bilder!

Åh, vad roligt att höra! Håller tummarna för att du får ett par fina växter från dina fröer! 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *