Kategorier
Utflykter

På jakt efter ramslök

Den här helgen... Efter att ha suttit i flera timmar under fredagseftermiddagen framför livesändningar och försökt ta in händelserna i Stockholm frågade vi oss vad det gör för nytta att vi sitter här hemma, egentligen? Timmy och jag packade ner ett par burkar och saxar i ryggsäckarna och gav oss iväg på ramslöksjakt för att skingra tankarna.

Det är en absurd känsla att vi helt lugnt kan strosa omkring i naturen medan människor på andra håll i landet (och världen) upplever bland det värsta de någonsin kommer vara med om i livet, och en del får inte ens vara med om mer i livet. Det är så jävla orättvist.

Medan solen sakta gick ner över trädtopparna fyllde vi våra burkar med denna vitlöksdoftande växt som är så himla god i mat. Jag vet att en del är rädda att förväxla ramslök med den giftiga liljekonvaljen, men det är stört omöjligt eftersom varje ramslöksblad bokstavligen stinker vitlök.

Sedan åkte vi hem och fastnade framför livesändningarna igen, helt oförmögna att byta kanal resten av kvällen. Efter att ha bearbetat händelserna med familj och vänner under helgen känns det som att tankarna har fått lite rätsida i alla fall. Det finns så många som har satt bättre ord på sina tankar och upplevelser än jag någonsin kommer göra, och framförallt är mer drabbade personligen, så jag låter det vara här.

Förra året plockade vi också ramslök, som sedan användes till ramslökssalt. Än så länge har jag inte tänkt hitta på något särskilt med dessa blad utan kommer nog främst frysa in dem. Förra året gick de åt i ett nafs och användes i nästintill alla såser och dressingar vi gjorde. Så gott och användbart - och det växer vilt på många ställen i naturen!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

6 svar på ”På jakt efter ramslök”

Fin utflykt och ett bra sätt att hantera allt på tror jag! Jag har precis spenderat tre timmar på balkongen, knådat jord och gjort utrymme för växande rötter. Känner mig lite mer som en människa nu efter en lång lång lång helg. Ta hand om er!

Så bra sätt att hantera det. Tror att det är det enda en kan göra ibland, ta hand om sig med naturen som en stor kram. Jag var i Vadstena och gick in i klosterkyrkan där, tände ljus och satt stilla tills chocken lagt sig. Sedan vandrade jag längs Vätterns skimrande blå bredvid min bästa vän och andades genom tårar. Så läkande. På tal om ramslök – har du något bra knep för att hitta det i en skog? Vilka förhållanden växer den i, om du vet?

Jag fick precis samma tanke då jag såg bilderna, hur vet hon att det inte är liljekonvalj?? Men skönt då att det finns ett lätt sätt att skilja dem åt :D. Jag förstår precis vad du menar med orättvist, jag kände mig lite osäker på att åka till stan och fira min födelsedag i min hemstad på fredagkväll men vi kan ju inte stanna hemma heller. Vi får inte låta dem vinna!

Hej. Jag ville bara skriva tack för all inspiration du gett mig. Mycket tack vare din blogg har jag nu satt lite olika fröer och jag är glad att jag har hittat en bra grej att pyssla med.

Hej!
Hittade din blogg idag och vill tacka för alla fina tips jag hittat här om odling och annat trevligt!
Med vänlig hälsning från Christin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *