DIY

DIY: Tavlor av pressade växter

DIY Tavla av pressade växterDIY Tavla av pressade växterDIY Tavla av pressade växter DIY Tavla av pressade växter

Nu går vi ju mot mörkare tider, vare sig man vill det eller ej, och när naturen sakta förmultnar bort utanför fönstret kan det ju vara fint att ha bevarat en liten del av den inomhus tänker jag. Eller, redan i våras tänkte jag så, att jag ville bevara en del av alla blommor som växte runt omkring mig på mina skogspromenader.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med mina små växter, men jag pressade och torkade dem ändå för framtida bruk. När jag rotade runt i gömmorna här hemma hittade jag två ramar av obehandlat trä, precis i lagom storlek för att rama ett par stycken av mina pressade växter. Perfekt tänkte jag, och placerade ut ett par av växterna på två antikvita pappersark mellan glaset och bakstycket på ramen.

Kostnaden då? Ja, naturen är ju gratis och ramarna kostade 5 kronor styck när jag köpte dem på en loppis tidigare i år. Ett riktigt budget-DIY med andra ord.

Så galet enkelt. Så galet fint. Så galet nöjd!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Mary
  3 september 2015 at 13:58

  Huuur fina som helst! Hur pressar du växterna så att de bevarar färgen? Mina blir alltid så fula.

 • Reply
  Stina - Tillvaron.se
  3 september 2015 at 17:54

  Verkligen jättefina! Extra tjusigt med de obehandlade ramarna, natur plus natur liksom 🙂

 • Reply
  lopplisa
  3 september 2015 at 19:44

  Jättefina!! De blir som kameralösa stillbilder med verklighetsanknytning 🙂

 • Reply
  { Rania Maria Photography }
  4 september 2015 at 09:03

  Men åh vad fint! Ska nog pressa någon växt och rama in till min tavelvägg jag har vid mitt hemmakontor 😀 Sjukt inspirerande! Pressade / torkade du dem i böcker? Hade du något annat papper runt? Jättefint med de ramarna till, som klippt och skuret för de fina växterna!

  Svar: Ja men visst, det är ju otroligt mysigt att dimpa ner i soffan och kolla på något emellanåt. Vår tv är inte så stor dock så det skulle kanske inte kännas så annorlunda med dator, tänker jag – men som du säger, man kan ju ta bort den och testa ett tag 🙂

 • Reply
  Rebecka
  4 september 2015 at 20:41

  Väldigt fint! Blir sugen på att testa detta själv 🙂 Kollade in i den webbutik och oj vilka fina smycken där fanns! Räkna med en beställning från mig inom en snar framtid!

 • Reply
  Frida G Svensson
  1 januari 2016 at 10:24

  Verkligen jättevackert!

 • Leave a Reply