Kategorier
Vardag

Och så blev det julafton igen

God jul i efterskott! Hoppas att att du som tittar in här i bloggen hade en mysig julafton. I min del av landet saknades snön på marken och det kändes som vår i luften. Skulle ljuga om jag sa att julkänslan var på topp, men med hjälp av familjen, julmat och julklappar lyckades julkänslan infinna sig ändå.

Vegansk risgrynsgröt på julaftonsmorgon | Matildigt

Min julaftonsmorgon inleddes traditionsenligt med hemkokad vegansk risgrynsgröt med kanel och saftsoppa. Precis som när man gick i skolan, fast ändå inte. Gjorde risgrynsgröten på sojamjölk vilket blev precis som risgrynsgröt på komjölk. Mums!

Julklappar | MatildigtJulklapp från Tomten | MatlidigtTitus med mina julklappar | Matlidigt

Innan och Timmy begav oss åt olika håll för julfirande gav vi varandra julklappar. Fast mina julklappar var tydligen från tomten. Tomten och hans nissar hade bland annat slagit in biljetter till Lars Winnerbäck i sommar, träningskläder och en mysig flanellpyjamas. Och så Titus, han var med i vanlig ordning. Borde ha gett honom en egen kamera i julklapp så jag slipper se honom i min lins varje gång jag ska fotografera något. :))

Julgran | MatlidigtJulgran | MatildigtKatten Majsan | Matildigt Katten Majsan | Matildigt

Efter att ha åkt tåg en bit och blivit upphämtad av pappa var jag framme hos min mamma och hennes sambo som bor på landet en bit utanför Norrköping. Strax därpå kom även min mormor och morfar. Ja, och så får vi inte glömma Majsan som här har tagit min plats vid julbordet.

Vår Kokbok Vegan, Good Mood Food och Bönor, Ärtor & Linser | Matildigt Vår Kokbok Vegan, Good Mood Food och Bönor, Ärtor & Linser | MatildigtVår Kokbok Vegan, Good Mood Food och Bönor, Ärtor & Linser | Matildigt

The perks of being ett ensambarn i en liten familj är att man lätt blir lite bortskämd. Fick så mycket fina saker. Temat på mina julklappar var genomgående mat. Öppnade bland annat klappar innehållandes en blender för smoothies och drycker, en superduperbra matberedare och ett gäng matlagningsböcker. Vår Kokbok Vegan, Good Mood Food och Bönor, Ärtor & Linser. Gissa vad jag kommer att göra i mellandagarna!

Av Matilda

Bloggar ur ett veganskt och miljövänligt perspektiv. Tycker om att rå om mig själv med veganska skönhetsprodukter, skapa DIY av återbrukat material och skrota runt på loppisar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *