DIY

DIY: Spaljé av grenar

DIY Spaljé av grenar | Matildigt

Temat på månadens Monthly Makers är våren. Jag älskar våren! Men vad skapar man på temat? När vi rensade bort gamla livlösa buskar på landet insåg jag att de bortrensade grenarna var alldeles raka och helt perfekta att göra en spaljé av. Under hela våren lägger jag ner otaliga timmar på att pyssla om mina odlingar, så att då skapa en spaljé till dem att klättra på passar verkligen in på temat.

DIY Spaljé av grenar | Matildigt DIY Spaljé av grenar | Matildigt

Det är väldigt enkelt att göra en spaljé av grenar. Jag la ut grenarna efter den form jag ville ha på min spaljé och sedan knipsade jag av dem i lagom långa bitar. Därefter tog jag en bit bomullssnöre och knöt ihop alla grenarna med varandra. Sedan var det klart! Här kan man ju leka loss hur man vill och skapa ett vackert mönster av grenarna, men jag körde på klassiska rutor för det tycker jag är fint.

DIY Spaljé av grenar | Matildigt DIY Spaljé av grenar | MatildigtDIY Spaljé av grenar | Matildigt

Såhär blev den färdiga spaljén. Mina bönväxter är inte jättehöga än, men de har blivit rangliga på grund av för lite dagsljus så de behöver något att luta sig mot för att inte gå av. Tror det kommer bli ännu finare sedan när de har blivit höga och yviga nog att fylla ut hela spaljén.

Du kanske också gillar

19 kommentarer

 • Svara
  Sofia
  21 april 2016 av 10:27

  FY FAN VAD FINT!

 • Svara
  lopplisa
  21 april 2016 av 12:15

  Charmigt var bara förnamnet!

 • Svara
  Mikaela
  21 april 2016 av 12:31

  Vad fint!!! Gillar verkligen att du tog tillvara på grenarna och använde dem, naturmaterial är bäst!

 • Svara
  Sandra
  21 april 2016 av 12:49

  Underbart bidrag! Precis sådär gör jag (fast i större skala) för mina ärtor ute i trädgården också. Smidigaste och billigaste sortens lösning 😀

 • Svara
  Maria
  21 april 2016 av 14:50

  Kanske en udda kommentar men jag måste bara berätta hur spot on din redigering har varit på sista tiden. Vårigt, lätt och ljust. Är enormt trött på murriga dämpade toner som alla bloggar kör med just nu. Du ger mig vårfeelings! Keep up the good work!

 • Svara
  Stina - Stinas tillvaro
  21 april 2016 av 17:42

  Toppenfint och älsk på lilla kattbilen på slutet <3

 • Svara
  Josefin
  22 april 2016 av 07:12

  Smart! Och snyggt!

 • Svara
  Kitten
  22 april 2016 av 13:11

  Ah, så fint!! 😮

 • Svara
  Wilda
  22 april 2016 av 15:55

  Oh. Så otroligt vackert. Med så enkla medel. Är så tagen av detta! Brabrabra!

 • Svara
  Ruth | HungryHeart.se
  22 april 2016 av 20:10

  Älskar’t! Dels smälter grenarna så bra in bland resten av växtligheten, dels är de ett konstverk i sig. Förstår inte att du lyckats hitta så raka pinnar! Dessutom tar du sjukt snygga bilder.

 • Svara
  Alicia
  23 april 2016 av 17:05

  SÅÅÅ fint!!!! Sorgen att jag inte odlat något som behöver växa på spaljé! Är det för sent att odla bönor nu?
  Kan däremot med glädje meddela att alla mina tre avokadokärnor (som jag planterade inspirerad av dig) har grott och likaså mina 27 paprikafrön och alla sex citronkärnor 😀

  • Svara
   Matilda
   23 april 2016 av 21:25

   Nix, det är perfekt tid för bönor nu. Hade jag vetat att de växer värre än ogräs hade jag väntat och satt dem först nu vid månadsskiftet för de skenar verkligen iväg helt okontrollerat, perfekt för spaljén med andra ord 😉 Hurra för framgångarna med odlingarna!

 • Svara
  Amanda
  27 april 2016 av 21:27

  Men alltså vad fint det blev! Så enkelt men så bra 😀

 • Svara
  Anki
  30 april 2016 av 06:59

  Vad fint det blev! Ser jättehärligt ut 🙂 Grönska ger lycka.

 • Svara
  Mary Sane
  30 april 2016 av 11:13

  Så vackert! Älskar att det är stilrent samtidigt som det ser så drömskt ut. Och katten har godkänt – det blir ju liksom inte bättre än så! 😉

 • Svara
  Wilda
  7 maj 2016 av 12:56

  Jäklars så fint!

 • Svara
  Anna María
  9 maj 2016 av 12:33

  Din spaljé är så himla fin och hur perfekt då att du kunde använda gamla grenar 🙂

 • Svara
  Viveka
  18 maj 2016 av 11:33

  Tack för tips

 • Skriv en kommentar