Tips

20 lugna, goda och kreativa aktiviteter för helgen

Bildkälla: Design Love Fest

1. Gå på loppis och hitta lite fina ting till hemmet eller dig själv. Ingen lista över helgaktiviteter är komplett utan denna punkt så vi avverkar den först av allt.

2. Laga världens godaste veganska bananpannkakor till frukost. Min och Timmys tradition på lördagsmorgonen.

3. Gå till biblioteket och låna böcker. Jag vet, man säger att man ska det men det blir aldrig av. Denna helg ser du till att det blir av. (Förutsatt att du vill låna böcker.)

4. Skapa något av dina loppisfynd till Monthly Makers som passande nog har just temat loppis denna månad.

5. Sätt mobilen på ljudlös, kryp ner i soffan med en varm filt över dig och läs den där boken du lånade. Garanterat stressfri stund av rent livsnjuteri.

Bildkälla: A Pair And A Spare

6. Tillverka ett ställ av plywood för dina favorithalsband.

7. Hör av dig till en person du inte har träffat på länge.

8. Lägg en hemmagjord ansiktmask som vårdar glåmig vinterhy.

9. Om du är bloggare eller influencer, gör ett mediakit.

10. Gilla Matildigt på Facebook. Jag startade fb-sidan alldeles nyligen och det känns lite ensamt med en enda gilla-markering... Forever Alone och så vidare, ni vet. Gilla och ta del av uppdateringar och lite annat smått och gott vartefter!

Bildkälla: Vegoriket

11. Gör egen vegensk chokladglass. Kan inte slå fel en lördagskväll (eller vilken kväll - eller dag - som helst).

12. Klä dig varmt och gå på en promenad med någon du tycker om. Eller med dig själv, glöm inte bort att vara din egen bästa vän!

13. Odla en avokadoplanta efter min gamla guide som är lika aktuell än idag. Min ena avokadoplanta har vissat ner totalt efter att jag beskar den lite för hårt så jag kanske ska lyssna till mitt eget råd och sätta en ny kärna.

14. Städa skafferiet. Alltid lika skönt när skafferiet är rensat, rengjort och organiserat. Med en spännande podd i öronen blir det knappast tråkigt att städa heller.

15. Skapa en liten miniatyrträdgård. Kanske har du några små sticklingar eller skott som skulle göra sig fint i en kreativ samplanering?

Bildkälla: Brown Paper Bag

16. Lär dig brodera - om du inte redan kan det såklart. Jag har inte broderat sedan lågstadiet, men de fantastiska broderierna ovan får mig att vilja rota fram mina gamla nålar och broderitråd på vinden.

17. Gör någon glad.

18. Nu när du har fått förslag på frulle och efterrätt vill jag tipsa om en kompletterande vegansk pasta bolognese med soltorkade tomater som jag definitivt lär laga i helgen.

19. Stäng av mobilen, datorn och tv:n. Känn efter vad du egentligen har lust att göra. Jag mår som allra bäst när jag kopplar bort allt i min omgivning som undermedvetet distraherar mig och bara utgår från mig själv och vad jag vill göra för stunden.

20. Eller så gör du ingenting från listan. Kanske jobbar du, kanske är du fullbokad, kanske vilar du. Det här är ju bara förslag på sysslor om du skulle ha lite tid och lust över.

Du kanske också gillar

9 kommentarer

 • Svara
  Ellen
  10 februari 2017 av 13:48

  Åh, gillar detta! Himla kul med facebook-sida för bloggen dessutom. Jag var så himla nervös när jag startade upp min, men nu ger den rätt mycket trafik till bloggen 🙂 Så här kommer en gillning för facebook-sidan och lite pepp!

  • Svara
   Matilda Gustafsson
   12 februari 2017 av 23:59

   Åh, så peppande att höra! Tack för både peppen och gillningen!

 • Svara
  Mikaela
  10 februari 2017 av 14:21

  Fin lista! Klart jag ska gilla din facebooksida, heja dig!

  • Svara
   Matilda Gustafsson
   12 februari 2017 av 23:59

   Hurra, så glad jag blir! 😀

 • Svara
  Finurliga fröken
  10 februari 2017 av 17:01

  Åh mysig lista! Hittade massor som jag vill göra. Fast jag hinne nog inte i helgen. Får spara den till senare. Kram

  • Svara
   Matilda Gustafsson
   12 februari 2017 av 23:59

   Det gör du rätt i! 🙂

 • Svara
  Fredrikapåvinden
  11 februari 2017 av 14:21

  Men åh vilken fin lista! Blev verkligen inspirerad att maxa och göra den här helgen extra fin! I morse hade jag skypefrukost med min syster. Nu sitter jag och bloggar och läser lite bloggar och sen ska jag läsa igenom den här listan en gång till och fundera vad jag ska göra resten av dagen. Hoppas du får en finfin helg!

 • Svara
  Wilda
  12 februari 2017 av 15:11

  Vilka helt underbara förslag! Den kändes verkligen vilsam att läsa, trots att det är så mycket aktivitetsord. Fint! <3

 • Svara
  EmiliaWesterstrom
  12 februari 2017 av 20:09

  Så fint inlägg!!

 • Skriv en kommentar